Câteva cuvinte…
Ideea unei întâlniri în zona Ivănețu a pornit de la faptul că mai mulți cățărători își serbează ziua în luna octombrie iar vremea în luna octombrie este ideala pentru cățărat, cu soare, vânt și temperaturi scăzute dar confortabil de stat în tricou la soare, iar culorile de toamnă fac ca peisajul să fie ceva special în luna octombrie.
Am pus întâlnirea în primul weekend din octombrie astfel încât dacă se anunța vreme proastă cu ploaie multă, să putem schimba în următorul weekend.
Iar ideea unui festival cu mulți cățărători în zona a avut ca principal motiv dezvoltarea zonei și popularizarea traseelor mai puțin cunoscute.
Despre bouldering…este o joacă pentru copii de orice varsta. Cuvantul "Boulder" înseamnă "bolovan" în engleza și ca atare, activitatea de cățărat pe bolovani a devenit "bouldering".
Despre grade…unele trebuiesc confirmate, altele ajustate, iar în mare cu cât traseele vor fi mai mult cățărate şi încercate, gradele se vor “cimenta” şi ele.
Zona Brătileşti a fost găsită, în 2010, de Ştefan Bogdan din Buzău. Aşa au aflat de zonă fraţii Vartic, iar primii care au explorat zona au fost Mosloc Andrei, George Maris, Robert Cohn, Cristi Cocuz, Rodica Ciobanu şi Ruxi Barbulescu. Prima zonă la care s-a început “lucrul” a fost cea de “la corturi”. Aşa au aparut “Enola Gay”, “Ipoteza de nul” și “Piciorul de dreapta”, căţărate pentru prima oară de Silviu Corciovei şi Victor Drăgoi, după care au început să apară şi alte trasee în zonă. Zona Ivăneţu a fost găsită de George Mariş, iar “Bolovanul lui Georgel”, tot de el a fost găsit. Între timp au mai apărut și alte zone, cum ar fi "La Frați", "La Portage" , "La cascada" și "La fâneață".
Harta cu toate locațiile bolovanilor și parcarile poate fi găsită aici:
https://27crags.com/crags/bratilesti/cragmap
Aveţi grijă de natură, strângeți gunoiul şi lăsaţi stânca aşa cum aţi găsit-o. Curată!
Nu săpaţi prize, iar dacă gresia este udă evitaţi căţăratul pe acele bucăți, pentru că gresia se macină uşor.
Spor la căţărat şi distracţie plăcuta!